Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod.
Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával.
A vizet és a nyírfacukrot forrald össze, majd tedd félre, amíg a nyírfacukor feloldódik.
Mérd a pattogatott amarantot is az aprítógépbe, keverd el a diós szilvával.
Öntsd a nyírfacukorszirupot is a müzlihez, majd alaposan dolgozd össze az aprítógéppel: egy ragacsos masszát kell kapnod.
Terítsd kb. 0,5-1 centi vastagon sütőpapírral kibélelt formába: én ehhez az adaghoz egy kis méretű püspökkenyér formát használok. A sütőpapír széleit visszahajtva nyomkodd össze jó alaposan, majd a becsomagolt müzlit tedd egy vágódeszka és nehezék (pl. nehéz edények) alá egy éjszakára. Reggelre megszilárdul, és éles késsel szeletelhető.
Megjegyzések
Az elkészítéshez is használt sütőpapírba és fóliába szoktam csomagolni.