Go Back
+ servings

Aszalt szilvás, diós müzliszelet - cukor- és gluténmentesen

Szerző: Mindenmentes Nóri
Otthon is könnyen elkészíthető müzliszelet glutén és hozzáadott cukor nélkül.
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 10 minutes
Étel típusa útravaló
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 5 szelet
Energia tartalom 100 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod.
  • Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával.
  • A vizet és a nyírfacukrot forrald össze, majd tedd félre, amíg a nyírfacukor feloldódik.
  • Mérd a pattogatott amarantot is az aprítógépbe, keverd el a diós szilvával.
  • Öntsd a nyírfacukorszirupot is a müzlihez, majd alaposan dolgozd össze az aprítógéppel: egy ragacsos masszát kell kapnod.
  • Terítsd kb. 0,5-1 centi vastagon sütőpapírral kibélelt formába: én ehhez az adaghoz egy kis méretű püspökkenyér formát használok. A sütőpapír széleit visszahajtva nyomkodd össze jó alaposan, majd a becsomagolt müzlit tedd egy vágódeszka és nehezék (pl. nehéz edények) alá egy éjszakára. Reggelre megszilárdul, és éles késsel szeletelhető.

Megjegyzések

Az elkészítéshez is használt sütőpapírba és fóliába szoktam csomagolni.

Tápérték információ

Kalória: 100kcalSzénhidrát: 20g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!