Go Back
+ servings

Gyömbéres céklafasírt

Szerző: Mindenmentes Nóri
Színpompás és fűszeres zöldség fasírt, akár feltét is lehet főzelékekre.
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 35 minutes
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 10 db
Energia tartalom 45 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 közepes répa kb. 100g
  • 1 közepes cékla kb. 200g
  • 1-2 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 ek. chia mag frissen darálva
  • kb. 6 ek. víz
  • 50 g rizsliszt
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés
 

  • Kis lyukú reszelőn reszeld le a répát, céklát és a gyömbért. Keverd össze az átnyomott fokhagymagerezddel.
  • A chia magot daráld finom őrleménnyé kávédarálóval, majd kb. 6 ek. vizet hozzáadva és jól összekeverve készíts belőle zselés állagú "chia tojást".
  • A "tojásokat" keverd a lereszelt zöldségekhez, majd sózd, és mehet bele a rizsliszt. Egy formázható, nem túl nedves dolgot kell kapnod. Ha túl sok levet ereszt, még egy kevés rizsliszt mehet bele.
  • Két evőkanállal formálj belőle fasírtokat és süsd ki kókuszolajon.

Megjegyzések

A belinkelt hozzávalókat ismét a Biosziget webáruház biztosította számomra.

Tápérték információ

Kalória: 45kcalSzénhidrát: 7g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!