Go Back
+ servings

Céklás wrap grill zöldségekkel és tahini szósszal: glutén-, tojás-, tejtermékmentes, vegán, lowcarb recept

Szerző: Mindenmentes Nóri
Színpompás gluténmentes wrap grillezett zöldségekkel.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 40 minutes
Étel típusa ebéd, útravaló
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 10 db
Energia tartalom 45 kcal

Hozzávalók
 

  • a lepényekhez:
  • 230 g csicseriborsóliszt
  • 1 kk.
  • 250 ml víz
  • 2 kk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 fokhagymagerezd áttörve
  • 1 közepes cékla meghámozva és finomra reszelve (150g egészben)
  • olívaolaj a sütéshez
  • a tahini szószhoz:
  • 2 ek. tahini
  • 2 ek. citromlé
  • 50 ml víz
  • grillezett padlizsán- és cukkiniszeletek 1-1 padlizsán és cukkini 1 cm-es szeleteit használtam
  • friss leveles salátakeverék

Elkészítés
 

  • A lepényekhez mérd egy tálba a csicseriborsólisztet. Add hozzá a sót, vizet, gyömbért és fokhagymát, keverd simára. Forgasd bele a reszelt céklát is, és tedd félre.
  • A tahini öntethez egyszerűen keverd simára a hozzávalókat egy kézi habverővel.
  • Alacsony hőfokon melegítsd elő a serpenyőt. Olajozd meg, vedd le a tűzhelyről, tegyél bele 2-3 evőkanál tésztát és körkörös mozdulatokkal gyorsan egyengesd el. Azt tapasztaltam, hogy fontos a hőfok: ha túl meleg a serpenyő, repedezik a lepény. A tűzhelyemen 9 fokozat van és a 3-3,5 fokozatot használtam.
  • Süsd, amíg a teteje elkezd megszilárdulni (2-3 perc) - óvatosan fordítsd meg egy spatulával és süsd készre kb. 1 perc alatt. Takard le a kész lepényeket egy tányérral, hogy hajlékonyak maradjanak.
  • Most már csak töltened kell: 2-3 szelet grill zöldséget önts nyakon egy kis tahini szósszal, szórd meg salátalevelekkel és tekerheted is!

Megjegyzések

18 cm-es átmérjű serpenyővel dolgozom.
A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.

Tápérték információ

Kalória: 45kcalSzénhidrát: 15g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!