grillezett padlizsán- és cukkiniszeletek1-1 padlizsán és cukkini 1 cm-es szeleteit használtam
friss leveles salátakeverék
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A lepényekhez mérd egy tálba a csicseriborsólisztet. Add hozzá a sót, vizet, gyömbért és fokhagymát, keverd simára. Forgasd bele a reszelt céklát is, és tedd félre.
A tahini öntethez egyszerűen keverd simára a hozzávalókat egy kézi habverővel.
Alacsony hőfokon melegítsd elő a serpenyőt. Olajozd meg, vedd le a tűzhelyről, tegyél bele 2-3 evőkanál tésztát és körkörös mozdulatokkal gyorsan egyengesd el. Azt tapasztaltam, hogy fontos a hőfok: ha túl meleg a serpenyő, repedezik a lepény. A tűzhelyemen 9 fokozat van és a 3-3,5 fokozatot használtam.
Süsd, amíg a teteje elkezd megszilárdulni (2-3 perc) - óvatosan fordítsd meg egy spatulával és süsd készre kb. 1 perc alatt. Takard le a kész lepényeket egy tányérral, hogy hajlékonyak maradjanak.
Most már csak töltened kell: 2-3 szelet grill zöldséget önts nyakon egy kis tahini szósszal, szórd meg salátalevelekkel és tekerheted is!
Megjegyzések
18 cm-es átmérjű serpenyővel dolgozom.A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.