Az 5 evőkanál csicseri levet (50g) forrald be a felére (25g). (Írd fel az edény tömegét, amiben forralod, mert közben tuti letárázza magát a mérleg...) Igen, a beforralás tényleg fontos, nem vicceltem. Ha kész vagy, fedd le, hogy ne párologjon el a többi is. :)
Tedd habverős robotgépbe a porított xilit felét, a céklaport, add hozzá a csicseri levet és kezdd el felverni.
Ha az egész átnedvesedett, mehet bele a xilit másik fele is.
Verd tovább a habverővel...
és tovább...
tovább...
tovább...
még mindig...
adj bele mindent, ami a csövön kifér...
és ha már maxon megy, hagyd ott, hadd dolgozzon 7-10 percig.
Amikor azt hiszed, a pillanat már sosem jön el, szép kemény habod lesz: babarózsaszín, habverőre csúcsot húzó. :)
Habzsákkal formázz karikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süsd őket 120 fokos, légkeveréses sütőben.
Itt elágazik a történet: a céklapor színanyaga sajnos idővel lebomlik sütés közben. Keményen megdolgoztam a rózsaszín habcsókjaimért.
A. Süsd 10 percig: a habcsókok rózsaszínek lesznek (mint a fotókon), de a belsejük nem szárad ki teljesen, így reggelre a xilit átkristályosodik és a habcsókok talpán hópehelyszerű alakzatok jelennek meg. Engem nem zavart.
B. Süsd 30 percig: a csókok teljesen átsülnek, de a színük törtfehér, krémszínűvé fakul. Szépek így is de én rózsaszínt akartam. :)