Go Back
+ servings
Cukkini tócsni - gluténmentes, vegán recept |mindenmentes.hu

Cukkinis tócsni (gluténmentes, vegán recept) +lisztkeverék zöldséges lepényekhez

Szerző: Mindenmentes Nóri
Cukkínis tócsni mártogatósnak, főzelék feltétnek, vagy csak úgy!
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 35 minutes
Étel típusa főzelék feltét, mártogatós
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 25 -30 db
Energia tartalom 42 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A cukkinit mosd meg és vágd le a két végét, a héja maradhat. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket, és tedd a cukkinivel, sóval aprítógépbe. Néhány pulzálással aprítsd össze.
  • A liszteket is mérd az aprítógépbe, és keverd addig, amíg sűrűbb palacsinta tészta állagú masszát kapsz.
  • Forrósíts fel egy kókuszolajjal kikent serpenyőt, és evőkanálnyi adagokból süss lepénykéket. Akkor fordítsd meg őket, amikor a tetejük kezd megszilárdulni, kb. 2-3 perc.

Megjegyzések

Kesutejföllel mártogatva isteni!
A lisztkeveréket külön is elkészítheted, és bármilyen zöldséggel készíthetsz belőle lepényeket.

Tápérték információ

Kalória: 42kcalSzénhidrát: 7.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!