Go Back
Csicseriborsó krém (hummusz) sült hagymával és fokhagymával #gluténmentes #vegán #recept |mindenmentes.hu

Csicseriborsó krém (hummusz) sült hagymával és fokhagymával

Szerző: Mindenmentes Nóri
Balzsamos sült hagymával és fokhagymával megbolondított csicseriborsó krém - hummusz. Természetesen vegán és gluténmentes recept.
Előkészítés 30 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 35 minutes
Étel típusa kence, szendvicskrém
Mentesség gluténmentes, vegán
Energia tartalom 850 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A vöröshagymák héját vedd le, két vágással negyedeld be őket, de ne vágd át teljesen! Önts a résbe 1-1 ek. olívaolajat és balzsamecetet.
  • A balzsamos hagymafejeket és az egész, héjas fokhagymagerezdeket tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 160 fokon addig, amíg a vöröshagyma széle megpirul és a fokhagymagerezdek is szép fényesek lesznek. (Kb. 20-30 perc.)
  • A csicseriborsó(konzerv) levét szűrd le és tedd félre.**
  • Valamennyi hozzávalót tedd aprítógépbe, és dolgozd össze, amíg krémes lesz.

Megjegyzések

Ez egy elég nagy adag, ketten is 2-3 napig ettük reggelire és vacsorára. Legközelebb lehet, hogy a felét még frissen beteszem a fagyasztóba, nehezebb időkre.
*A só nem muszáj füstölt legyen, én mostanában kezdtem el ismerkedni vele, és nagyon tetszik az az árnyalatnyi melegség, amit az ételeknek ad. Nem erős füstölt íz, alig érezhető.
**A csicseriborsó leve igazi kincs, ki ne öntsd: ha nem tudod azonnal felhasználni (pl. ilyen habcsókhoz), akkor fagyaszd le jégkocka tartóban, így később bármikor előkaphatod.

Tápérték információ

Kalória: 850kcalSzénhidrát: 100g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!