Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A vöröshagymák héját vedd le, két vágással negyedeld be őket, de ne vágd át teljesen! Önts a résbe 1-1 ek. olívaolajat és balzsamecetet.
A balzsamos hagymafejeket és az egész, héjas fokhagymagerezdeket tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 160 fokon addig, amíg a vöröshagyma széle megpirul és a fokhagymagerezdek is szép fényesek lesznek. (Kb. 20-30 perc.)
A csicseriborsó(konzerv) levét szűrd le és tedd félre.**
Valamennyi hozzávalót tedd aprítógépbe, és dolgozd össze, amíg krémes lesz.
Megjegyzések
Ez egy elég nagy adag, ketten is 2-3 napig ettük reggelire és vacsorára. Legközelebb lehet, hogy a felét még frissen beteszem a fagyasztóba, nehezebb időkre.*A só nem muszáj füstölt legyen, én mostanában kezdtem el ismerkedni vele, és nagyon tetszik az az árnyalatnyi melegség, amit az ételeknek ad. Nem erős füstölt íz, alig érezhető.**A csicseriborsó leve igazi kincs, ki ne öntsd: ha nem tudod azonnal felhasználni (pl. ilyen habcsókhoz), akkor fagyaszd le jégkocka tartóban, így később bármikor előkaphatod.