Go Back
Kesudió vaj, kesukrém házilag - pörkölt kesudióból, vaníliával #gluténmentes #vegán |mindenmentes.hu

Pörkölt kesudió vaj vaníliával, házilag

Szerző: Mindenmentes Nóri
Kesudió vaj pörkölt magokból, egy csipet vaníliával - édesen krémes, nyúlós, jól mutat a forró reggeli pirítóson és otthon is könnyen elkészül!
Főzési idő 25 minutes
Össz. idő 25 minutes
Étel típusa szendvicskrém
Mentesség gluténmentes, vegán
Energia tartalom 860 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 150 fokra légkeveréssel.
  • Tedd a kesudiót egy tepsibe és pörköld 150 fokon, légkeveréssel, 5 percenként megrázva 15-20 percig, ízlés szerint.
  • Tedd a kesudiót, a stevia és a vanília porokat egy csipet sóval az aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Szükség szerint lekaparva a kehely oldaláról aprítsd addig, amíg nyúlósan krémes lesz.

Megjegyzések

*A stevia porral óvatosan bánj - inkább kóstolgasd a kesukrémet adagolás közben, mert könnyű túllőni és kivenni már nem tudsz. ;)
Az aprítógép fel fog forrósodni, mire elkészülsz a kesudió vajjal: légy óvatos! Ha úgy érzed, kezd tőlmelegedni a masina, tarts egy kis szünetet!
A megadott mennyiség az én robotgépem kicsi, kb. kávédaráló méretű aprítójában kényelmes mennyiség. Nagy aprítógéphez duplázni érdemes.

Tápérték információ

Kalória: 860kcalSzénhidrát: 50g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!