Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A bodza virágok gyűjtésekor figyelj arra, hogy tiszta helyről szedd, és minél tisztábbak legyenek (rovarok, csigák!). A virágokat minél kevesebb rázogatással hozd haza, és nem kell őket megmosni! A rázással és a mosással is értékes virágport, ízanyagokat veszíthetsz.
Ha nem szűrt vizet használsz, akkor forrald fel a nyírfacukorral és várd meg, amíg teljesen kihűl! (Szűrő alatt nem a vízszűrő kancsókat, hanem komolyabb szűrő berendezéseket értek, amik nem engedik át a baktériumokat.)
Tedd valamennyi hozzávalót egy nagy befőttes üvegbe, takard le a száját egy tányérral, és hagyd állni 24-48 órán át. A virágokat szorítsd le, hogy a víz alatt maradjanak! (Pl. szívószállal vagy hurkapálcával.)
Kb. 12 óránként keverd meg alaposan egy tiszta fakanállal. (Meg is kóstolhatod, hogy elég bodzás-e már.)