Go Back
+ servings
Paradicsomos fehér bab (konzerv helyett) |mindenmentes.hu

Fehérbab paradicsomszószban (konzerv helyett)

Szerző: Mindenmentes Nóri
A bolti paradicsomszószos fehér bab egyszerű, hulladékcsökkentett, otthoni változata.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 40 minutes
Étel típusa befőtt, főétel
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 6 adag/300 ml-s üveg
Energia tartalom 359 kcal

Hozzávalók
 

  • 600 g gyöngybab
  • 140 g sűrített paradicsom kb. 6 ek.
  • 1 ek. kb. 25g nádmelasz
  • 1 krumpli kb. 300g

Elkészítés
 

  • A babot áztasd be előző este.
  • Másnap szűrd le, és a sűrített paradicsommal, nádmelasszal (vagy más édesítővel), felkockázott krumplival tedd fel főni annyi vízzel, hogy bő 3 ujjnyira ellepje.
  • Lezárt kuktában főzd 30 percet, amíg a bab puhára fő.
  • Forrón töltsd tiszta befőttes üvegekbe, majd zárd le, fordítsd őket pár percre a tetejükre, takaróval letakarva hagyd kihűlni.
  • (Kibontás előtt mindig ellenőrizd, hogy a kupakja benyomható-e! Ha igen, akkor nem fogyasztható a befőtt.)

Tápérték információ

Adag: 1adagKalória: 359kcalSzénhidrát: 67gFehérje: 24gZsír: 1gRost: 15gCukor: 6.3g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!