Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
(A párolt almakockához másfél kisebb almát felkockáztam és megpároltam.)
Melegítsd elő a sütőt alul-felül sütéssel 180 fokra.
A piskótához a szilárd hozzávalókat tedd egy tálba: a zabpehely- és hajdinalisztet, tápióka keményítőt, kakaóport, szódabikarbónát (steviát is, ha azt használsz).
Tedd egy turmixgépbe az almakockákat a piskóta folyékony hozzávalóival: olívaolaj, datolyaszirup( (ha azzal édesítesz), víz, almaecet. Turmixold simára.
Gyors mozdulatokkal keverd össze a szilárd és a folyékony részt: ne kevergesd túl sokáig, hogy ne űzd ki a buborékokat.
Tedd a formába és süsd 15 percig.
Közben készítsd el a krémet: minden hozzávalóját tedd egy edénybe, lassú tűzön melegítsd és közben kevergesd, amíg a csoki elolvad és a krém besűrűsödik. (Hígabb puding állaga lesz, kihűlve lesz kenhető.)
A krém szilárdsága függ a csoki kakaó tartalmától - ha nem elég szilárd, félsz, hogy lefolyik, tedd hűtőbe.
Vágd ketté a piskótát, töltsd meg és vond be a krémmel. Kész!
Megjegyzések
* A liszteket kávédarálóban daráltam. ** Ha szeretnéd olajmentesen sütni, akkor használj két púpos evőkanál magvajat, de így már nem lesz olajos mag mentes.A megadott mennyiségek egy 20 cm-es formára vonatkoznak, 8 szelethez!A steviás változat tápanyag tartalmát tüntettem fel. A cukor tartalom az étcsokiból származik, a recept hozzáadott cukor mentes.