Go Back
+ servings
Paprikás lencsefasírt hajdinával (gluténmentes, vegán) | mindenmentes.hu

Paprikás lencsefasírt hajdinával (gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Ez a hajdinás lencsefasírt a család kedvence: könnyen elkészíthető, tápláló, ízletes vegánoknak és mindenevőknek egyaránt, frissen és útravalónak is isteni!
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa zöldségfasírt
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 30 db
Energia tartalom 60 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A lencsét és a hajdinát mosd át, majd áztasd be legalább 2 órára, de akár egy egész éjszakára is lehet. (Mehetnek egy edénybe.)
  • Szűrd le a lencsét, hajdinát, és tedd aprítógépbe az összes fűszerrel együtt. (Ez egy nagy adag, ha kicsi aprítód van, több részletben dolgozz!)
  • Aprítsd össze alaposan, amíg összeáll egy nedves tapintású, formálható masszává. Ha nagyon nem boldogul az aprító, egy-két evőkanál víz segíthet, de ezzel légy óvatos, mert ha túl lágy lesz, nem tudod majd szépen formázni.
  • Evőkanálnyi adagokból, olajos kézzel (kevésbé ragad, de nem életkérdés, ha nem használsz olajat) formálj fasírtokat és forró serpenyőben, kevés zsiradékon süsd mindkét oldalát amíg egy kicsit megpirul. Ennyi! (Nálunk mindig verseny folyik a kicsit jobban megpirult darabokért... )

Megjegyzések

Ez egy nagyobb adag receptje, ismerkedésnek felezheted, de tapasztalatom szerint ha kevesebbet sütök, valakinek nem marad a végén annyi, amennyit szerettem volna.
Ha nem akarod mindet kisütni, a nyers, összedarált masszát el is teheted a hűtőben: 2 napig biztosan eláll.
* Hajdina helyett választhatsz más gabonafélét is: rizst vagy kölest.
** Folyékony füst helyett az is jó, ha füstölt őrölt paprikát használsz, de így azért intenzívebb az íze.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 60kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 4gZsír: 1g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!