Go Back
+ servings
Füstös - "sajtos" pirított csicseriborsó: gluténmentes, vegán, IR-barát nasi |mindenmentes.hu

Füstös - "sajtos" pirított csicseriborsó: gluténmentes, vegán, IR-barát nasi

Szerző: Mindenmentes Nóri
A pirított csicseriborsó a egyik kedvenc sós nassolnivalóm: ropogós, fűszeres, tápláló, eltelít és gluténmentes, vegán nasi létére tele van teljes értékű fehérével.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 45 minutes
Össz. idő 50 minutes
Étel típusa nassolnivaló
Mentesség gluténmentes, IR-barát, vegán
Adagok száma 8 adag
Energia tartalom 114 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  • A csicseriborsót öblítsd le egy szűrőben és borítsd ki egy konyharuhára. Finoman itasd fel a nedvességet.
  • Tedd a csicseriborsót egy keverőtálba, szórd rá a fűszereket és alaposan forgasd át.
  • Add hozzá a folyékony ízesítőket: tamari/amino szósz, folyékony füst, újra keverd át.
  • Kanalanként szórd rá az élesztőpelyhet, és alaposan forgasd át. A végére fűszerekkel és élesztőpehellyel egyenletesen bevont gömböcskéket kell kapnod.
  • Terítsd szét a csicseriborsó szemeket egy rétegben egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  • Süsd 180 fokon kb. 45 percig, amíg ropogós lesz. Közben 10-15 percenként alaposan keverd át, mert a szélén lévő szemek hamarabb sülnek.
  • Hagyd kihűlni a sütőben, így ropogósabbak lesznek.
  • Sokan azt mondják a pirított csicseriborsóról, hogy csak aznap, frissen az igazi, úgyhogy lehet, hogy velem van a baj, de én 2-3 na múlva is ropogósnak találom, pedig nem is zárt dobozban, hanem csak simán egy tányéron tartom a konyhapulton. Az azért igaz, hogy frissen a legeslegropogósabb. :)

Megjegyzések

Ez igazából egy dupla adag, de annyira szeretem, hogy szerintem nem érdemes elaprózni. :)
A fűszerezésen ízlésed szerint bárhogy variálhatsz: a lényeg a füst és az élesztőpehely, ezen kívül csupa olyan dolgot tette hozzá, ami nélkül nem tudom elképzelni a csicseriborsót. :)

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 114kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 6gZsír: 1.9g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!