Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A csokoládét törd nagyobb darabokra, és olvaszd meg vízgőz felett.
A nyírfacukrot (vagy más, általad választott édesítőt) oldd fel a borban és langyosítsd meg (ez azért fontos, hogy ne hűtse le hirtelen a csokoládét, legyenek kb. egy hőmérsékletűek).
A csicserilevet a borkősav hozzáadásával verd kemény habbá. (Ha felfordítod az edényt, ne folyjon ki.)
A bort több részletben add a csokihoz, közben keverd össze alaposan kézi habverővel. Amikor az összes bort felvette, óvatosan, lentről felfelé ívelő mozdulatokkal forgasd bele a csicserihabot, amíg eltűnnek a fehér csíkok.
Tedd hűtőbe, és 1-2 óra múlva, de akár másnap is fogyasztásra kész.
Megjegyzések
* Én a Lidlben kapható 70%-os étcsokoládét használtam. Ez 33g CH/100g szénhidrátot tartalmaz, és nyomokban tartalmazhat tejet. Ahhoz, hogy a szénhidrát-tartalom stimmeljen a receptben, hasonló minőségű csokoládét kell használnod. Én ajánlom a szintén Lidlben kapható 81%-os csokoládét is, ebben csak 23g CH/100g van, de így nagyon csokis lesz a mousse - tejcsokihoz szokott vendégeknek esélyes, hogy túl fanyar. Az én étcsokihoz szokott családom pillanatok alatt elnyammogta. :)** Használhatsz eritritet is, így a szénhidrát-tartalom 7,5 grammal csökken poharanként - én a hűsítő hatása miatt nem választottam.*** A borkősav nem létkérdés, de ezzel lesz a legkeményebb a csicserihab. Ha gyakran használsz csicserilevet, érdemes beruháznod egy csomagra.