Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Első lépésként tisztítsd meg a kakaóbabokat a vékony héjuktól: ez a legidőigényesebb művelet. Én mozsárban óvatosan ütöttem rájuk egyet, hogy csak a héj repedjen el, és szépen kipergettem belőle a belsejét. Az első pár szem persze ripityára tört... Amolyan délutáni relax tevékenység ez, amit barátainkkal beszélgetés közben fejeztem be. :)
Először a fügét tedd az aprítógépbe: pulzálva, majd folyamatosan aprítva sűrű massza lesz belőle. Mehet hozzá a kakaó, a chia mag és a vanília kivonat.
Ha neked nagyobb teherbírású aprítód van, akkor csak daráld bele a mandulát a fügés masszába, és kész is. Ez a keverék sokkal sűrűbb, keményebb lesz, mint a müzliszeletek: az én aprítógépem egyszerre nem tudta átkeverni az egészet. Ezért a fügés keveréket kivettem, darabosra aprítottam a mandulát, majd részletekben kevertem össze a fügés masszát a mandulával.
Evőkanálnyi adagokból, kézzel golyókat gyúrtam. Elkészítheted a müzliszeletekhez hasonlóan, sütőpapírral kibélelt kemény falú formában is.
Ha desszertnek, vagy vendégvárónak szánod (vagy csak úgy), még feldobhatod a golyócskákat azzal, ha porított nyírfacukorba forgatod, így szép fehérek lesznek. A nyírfacukor lehet fahéjas is, vagy használhatsz csipetnyi chillivel megbolondított nyers kakaóport is...