Go Back
+ servings

Krémes spenót (tejtermékmentes, gluténmentes, vegán recept)

Szerző: Mindenmentes Nóri
A legkrémesebb spenót, házi növényi tejszínnel
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa ebéd, főzelék
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 adag
Energia tartalom 276 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Egy vastag falú edényben melegítsd közepes hőfokon a kókuszzsírt, majd futtasd meg rajta az átnyomott fokhagymát.
  • Tedd az edénybe a megtisztított, leforrázott friss / előkészített mirelit spenótot. Sózd, borsozd.
  • Ha az egész adag spenót átfőtt és kezd rotyogni, szórd rá a 2 evőkanál rizslisztet, keverd össze, majd mehet bele a főzőtejszín is.
  • Még pár percig hagyd főni, majd igazíts a sózáson és kész is.

Megjegyzések

* Most már lehet kapni friss spenótot is a piacon, de nekem még volt a fagyasztóban a legutóbbi "nem jutott szójatejszín" eset óta, így most ebből készült. Nyilván főzhetitek friss spenótból is, ahogy hagyományosan készülne.
A főzőtejszínhez a kesudiót a Biosziget webáruháztól kaptam.

Tápérték információ

Kalória: 276kcalSzénhidrát: 22g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!