Go Back
+ servings

Uborkás-kapros hummusz

Szerző: Mindenmentes Nóri
A klasszikus hummusz frissítő változata ubrokával és kaporral.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 10 minutes
Étel típusa kence
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 2 csésze
Energia tartalom 530 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A kígyóuborka sok levet ereszt, könnyen eláztathatná a hummuszt. Először tedd aprítógépbe a nagyobb kockákra vágott uborkát a sóval, és aprítsd darabosra. Egy szűrőben tedd félre pár percre, hogy lecsepegjen.
  • Az uborka mehet vissza az aprítógépbe, most már a csicseriborsóval és a kaporral együtt. Mixeld krémesre, esetleg igazíts a sózáson. Kész!

Megjegyzések

*Konzerv csicseriborsó helyett persze használhatsz szárazat is, ebben az esetben előző este áztasd be, másnap főzd puhára és hűtsd le, mielőtt hozzáteszed az uborkát és a kaprot. (Egy konzerv kb. 125g száraz csicseriborsónak felel meg.)
A hozzávalót a Biosziget webáruház biztosította.

Tápérték információ

Kalória: 530kcalSzénhidrát: 35g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!