Go Back

Mokka dióvaj

Szerző: Mindenmentes Nóri
Dióvaj kakaós-kávés ízpárosításban. Reggeli pirítóson mennyei! Cukormentes, gluténmentes, vegán recept.
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 25 minutes
Étel típusa kence
Mentesség gluténmentes, vegán
Energia tartalom 1440 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Pörköld a diót előmelegített légkeveréses sütőben, 150 fokon, 15 percig. Közben 2-3x rázd meg a serpenyőt.
  • A diót borítsd egy konyharuhára, takard be és alaposan dörzsöld össze: így a barna héj nagy része lehullik.
  • A nyírfacukorból a kevés vízzel főzz szirupot.
  • Tedd aprítógépbe a diót: aprítsd addig, amíg már majdnem sima dióvaj állagú. Add hozzá a többi hozzávalót és aprítsd addig, amíg teljesen sima lesz.

Megjegyzések

Frissen igazán krémes, de ahogy lehűl, másnapra a nyírfacukor kis kristályokban kiválik benne. Ettől még kenhető marad, de nem olyan krémes. Ha ez zavar, készítsd nyírfacukor helyett 1/2 kk. stevia porral.
A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosíotta.

Tápérték információ

Kalória: 1440kcalSzénhidrát: 30g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!