Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Pörköld a diót előmelegített légkeveréses sütőben, 150 fokon, 15 percig. Közben 2-3x rázd meg a serpenyőt.
A diót borítsd egy konyharuhára, takard be és alaposan dörzsöld össze: így a barna héj nagy része lehullik.
A nyírfacukorból a kevés vízzel főzz szirupot.
Tedd aprítógépbe a diót: aprítsd addig, amíg már majdnem sima dióvaj állagú. Add hozzá a többi hozzávalót és aprítsd addig, amíg teljesen sima lesz.
Megjegyzések
Frissen igazán krémes, de ahogy lehűl, másnapra a nyírfacukor kis kristályokban kiválik benne. Ettől még kenhető marad, de nem olyan krémes. Ha ez zavar, készítsd nyírfacukor helyett 1/2 kk. stevia porral.A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosíotta.