Go Back
Fahéjas pörkölt mandulavaj steviával

Mandulavaj fahéjjal, steviával

Szerző: Mindenmentes Nóri
Percek alatt elkészíthető cukormentes, csökkentett szénhidrát tartalmú finomság mandulából: isteni napindító reggelire pirítóssal, kávé mellé, desszertekhez, vagy csak úgy.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 25 minutes
Étel típusa szendvicskrém
Energia tartalom 575 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula illatot áraszt.
  • Tedd aprítógépbe, daráld darabosra, majd add hozzá a fahéjat, sót, stevia port is. Aprítsd addig, szükség szerint lekaparva az aprítógép oldalát, amíg krémes, sűrűn folyó mandulavajat kapsz, a tetején vékony olajréteggel.

Megjegyzések

Vigyázat! Az aprítógép nagyon felforrósodhat, mire elkészül a mandulavaj. Légy óvatos!
A leírt mennyiség elég kevés, én egy kávédaráló méretű aprítóval dolgozom. Nagyobb aprítóhoz duplázd, vagy háromszorozd a mennyiséget.
A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.

Tápérték információ

Kalória: 575kcalSzénhidrát: 22g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!