Percek alatt elkészíthető cukormentes, csökkentett szénhidrát tartalmú finomság mandulából: isteni napindító reggelire pirítóssal, kávé mellé, desszertekhez, vagy csak úgy.
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula illatot áraszt.
Tedd aprítógépbe, daráld darabosra, majd add hozzá a fahéjat, sót, stevia port is. Aprítsd addig, szükség szerint lekaparva az aprítógép oldalát, amíg krémes, sűrűn folyó mandulavajat kapsz, a tetején vékony olajréteggel.
Megjegyzések
Vigyázat! Az aprítógép nagyon felforrósodhat, mire elkészül a mandulavaj. Légy óvatos! A leírt mennyiség elég kevés, én egy kávédaráló méretű aprítóval dolgozom. Nagyobb aprítóhoz duplázd, vagy háromszorozd a mennyiséget. A hozzávalókat a Biosziget webáruház biztosította.