Go Back
+ servings
Hummusz sült kápiával

Hummusz sült kápiával

Szerző: Mindenmentes Nóri
A tradicionális csicseriborsókrém, a hummusz sült kápiával és fokhagymával újragondolt változata: tápláló és laktató gluténmentes, vegán szendvicskrém.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 25 minutes
Étel típusa kence, szendvicskrém
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 1 csésze
Energia tartalom 566 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A kápiá(ka)t és a fokhagymagerezdeket héjastul tedd egy tepsibe, és süsd légkeveréses sütőben 160 fokon, amíg a paprika héja elkezd megfeketedni, és a fokhagymagerezdeknek is kezd megbarnulni a héja. (Fokhagymából érdemes egy egész fejet megsütni, mert lezárt dobozban eláll a hűtőben.)
  • A paprikát takard le egy nedves ruhával, amíg kihűl, majd húzd le a héját. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket is (ha nagyon összesült, akkor egyszerűen préseld ki a belsejét.)
  • Tedd valamennyi hozzávalót apríótépbe, és dolgozd össze jó krémesre. Süss hozzá friss pirítós kenyeret. Jó étvágyat!

Megjegyzések

A teljes adag kence nálunk 2-3 étkezésre fogy el, ha mindketten eszünk belőle, és kanalazzuk rendesen. :) Nehéz pontos adagot számolnom belőle, ezért a tápértékeket a teljes receptre adtam meg.

Tápérték információ

Kalória: 566kcalSzénhidrát: 98g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!