Go Back
+ servings
Kapros túrós lepény mindenmentesen (tej-, tojás-, gluténmentes, vegán recept) |mindenmentes.hu

Kapros túrós lepény mindenmentesen (tej-, tojás-, gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Kapros túrós lepény gluténmentes bolti lisztkeverék, tejtermék és tojás nélkül: rusztikus í–világú tészta, habkönnyű töltelék. IR-barát, vegán recept.
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 25 minutes
Össz. idő 40 minutes
Étel típusa uzsonna
Mentesség gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
Adagok száma 12 szelet
Energia tartalom 106 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A tészta szilárd hozzávalóit keverd össze egy tálban: lisztté őrölt köles- és hajdina, tápiókakeményítő, só, szódabikarbóna. A közepébe készített kráterbe öntsd bele a kókuszzsírt és a vizet: a vizet érdemes kicsit meglangyosítani, ha a kókuszzsír szilárd (24 fok alatt), hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
  • Gyúrd össze alaposan és béleld ki vele egy sütőforma alját: én 18x27 centis sütőformát használtam.
  • A töltelékhez öblítsd le majd sós vízben tedd főni a kölest. Főzés közben pótold rajta a elfőtt vizet, amíg kezd krémesen puha lenni, de ne főzd teljesen kásásra.
  • Közben a borkősavval pár perc alatt verd jó keményre a csicserilevet, és óvatosan forgasd bele a még jó meleg kölesbe a finomra vágott kaporral és a citromlével együtt.
  • Simítsd a tölteléket a tészta alapra, majd süsd a süteményt 160 fokon, alul-felül sütéssel 20-25 percig.

Megjegyzések

*Konzerv csicseriborsó leve helyett használhatod egész, száraz csicseriborsó főzőlevét is (lásd a szövegben fent).
**Borkősav helyett 1/2kk. almaecet vagy pár csepp citromlé is jó lesz.

Tápérték információ

Adag: 1gKalória: 106kcalSzénhidrát: 19g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!