Go Back
+ servings
Szilva csatni (chutney) - fűszeres szilva szósz |mindenmentes.hu

Szilva csatni (chutney) - fűszeres szilvaszósz

Szerző: Mindenmentes Nóri
Indiai hagymás szilvalekvár hozzáadott cukor nélkül. Fűszeres mártogatós, szósz, gasztroajándéknak is jó választás!
Előkészítés 1 hour
Főzési idő 4 hours
Össz. idő 5 hours
Étel típusa lekvár, mártogatós, szósz
Mentesség gluténmentes, indiai, vegán
Adagok száma 11 üveg (370ml)
Energia tartalom 65 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 kg vöröshagyma
  • 5 kg szilva
  • 100 ml balzsamecet
  • 100 g friss gyömbér
  • 1 ek. mustármag
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 2 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 ek. rózsabors
  • 1/2 kk. fekete bors
  • 2 kk.
  • 4-5 ek. kókuszzsír

Elkészítés
 

  • A vöröshagymákat tisztítd meg és vágd vékony szeletekre. A szilvákat mosd meg, felezd és magozd ki. Hámozd meg és reszeld apróra a gyömbért.
  • A kókuszzsíron kezdd el sütni a hagymát. Amikor üveges, add hozzá a balzsamecetet és lassú tűzön keverd meg néha, amíg karamellizálódik.
  • Közben aprítógépben aprítsd darabosra a szilvát.
  • Szórd az összes fűszert a hagymára és kevergesd 1-2 percig, amíg illatozni kezdenek.
  • Most tedd az aprított szilvát a hagymára, és lassú tűzön, rendszeresen kevergetve, nehogy lesüljön főzd addig, amíg sűrű lesz és kb. a 60%-ra fő.
  • Oszd szét steril befőttes üvegekbe és mehet éjszakára a dunsztba.

Tápérték információ

Adag: 100gKalória: 65kcalSzénhidrát: 15g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!