Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A lencsét előző este válogasd át, öblítsd le és áztasd be. Másnap főzd puhára és hagyd kihűlni.
A kukoricadarán kívül valamennyi hozzávalót tedd aprítógépbe és mixeld simára. Hagyd állni legalább 30 percet, hogy a bolhafűmaghéjjal összeálljon.
Amikor már nem ragad a kezedre a massza, evőkanálnyi adagokból formázz kis gombócokat, forgasd meg őket kukoricadarában és lapítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tetejüket fújd meg olajspray-vel.
Süsd a lencse falafelt 180 fokon, légkeveréssel 10 percig, majd 5 percre kapcsold rá a grillt. Ekkor vedd ki a tespit és fordítsd meg a fasírtokat, és még 5 percig süsd a másik oldalukat is, hogy jó ropogósak legyenek.
Megjegyzések
* A hajdinát egy kis kávédarálóval őrlöm lisztté. ** A kukoricadara mennyiségét visszamértem, kb. ennyi fogyott a 40db lencsefasírthoz.A kukoricadara nem kelléke a hagyományos falafelnek, de nagyon finom ropogós külsőt kölcsönös neki. Ez egy nagy adag, felezhető: az én sütőmben a 40 lencse falafel nem fér el egy tepsiben.