1,5Lzöldségalaplévagy víz és szárított zöldségkeverék
2-3ek. olívaolaj
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A babot válogasd át, mosd meg és áztasd be előző éjszaka.
Másnap szűrd és öblítsd le a babot, majd bő sós vízben forrald kb. 15 percig, végül lassú tűzön főzd puhára. Közben készítsd elő a zöldségeket.
Forrósítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felkockázott hagymát, és a félkörökre szeletelt sárgarépát. 5-6 percig kevergesd forró tűzhelyen., amíg a hagyma üveges lesz.
Ekkor keverd bele a fokhagymát, a darabolt paradicsomokat (a levüket még ne!) és a fűszereket. (Érdemes fűszertojást használni.) Kevergesd 1-2 percig, amíg a paradicsomok leve elfő és picit összesül minden.
Engedd fel a paradicsomok levével és a zöldség alaplével, majd forrald fel a levest.
Mehet bele a leszűrt bab és a tészta is: főzd 6-8 percig, hogy a tészta ne főjön túl. (Ha fűszertojást használsz, most vedd ki a fűszereket.)
Megjegyzések
Frissen is finom, de másnapra még jobban összeérik.