Go Back
+ servings
Toszkán babos egytálétel (#gluténmentes, #vegán) | mindenmentes.hu

Toszkán babos egytálétel (vegán, gluténmentes)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Toszkán ízvilágú, tartalmas babos egytálétel: vegán, gluténmentes recept.
Előkészítés 1 hour
Főzési idő 1 hour
Össz. idő 2 hours
Étel típusa ebéd, vacsora
Mentesség olasz
Adagok száma 6 tányér
Energia tartalom 200 kcal

Hozzávalók
 

  • 250 g bab
  • 100 g gluténmentes penne tészta
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv 400g
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 sárgarépa kb. 200g
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. szárított rozmaring
  • 1 kk. szárított kakukkfű
  • 1 nagy szárított babérlevél
  • 1,5 L zöldségalaplé vagy víz és szárított zöldségkeverék
  • 2-3 ek. olívaolaj

Elkészítés
 

  • A babot válogasd át, mosd meg és áztasd be előző éjszaka.
  • Másnap szűrd és öblítsd le a babot, majd bő sós vízben forrald kb. 15 percig, végül lassú tűzön főzd puhára. Közben készítsd elő a zöldségeket.
  • Forrósítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felkockázott hagymát, és a félkörökre szeletelt sárgarépát. 5-6 percig kevergesd forró tűzhelyen., amíg a hagyma üveges lesz.
  • Ekkor keverd bele a fokhagymát, a darabolt paradicsomokat (a levüket még ne!) és a fűszereket. (Érdemes fűszertojást használni.) Kevergesd 1-2 percig, amíg a paradicsomok leve elfő és picit összesül minden.
  • Engedd fel a paradicsomok levével és a zöldség alaplével, majd forrald fel a levest.
  • Mehet bele a leszűrt bab és a tészta is: főzd 6-8 percig, hogy a tészta ne főjön túl. (Ha fűszertojást használsz, most vedd ki a fűszereket.)

Megjegyzések

Frissen is finom, de másnapra még jobban összeérik.

Tápérték információ

Kalória: 200kcalSzénhidrát: 41g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!