Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Szerző:
Andrási Nóra
Gluténmentes, hozzáadott olaj- és cukormentes granola otthon, 5 egyszerű hozzávalóval (és fűszerekkel).
Kinyomtatom
Elküldöm emailben
Előkészítés
5
minutes
mins
Főzési idő
20
minutes
mins
Össz. idő
25
minutes
mins
Étel típusa
ajándék, reggeli
Mentesség
gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma
6
Energia tartalom
381
kcal
Hozzávalók
6
adaghoz:
100
g
magvaj
kesuvaj
,
mandulavaj
,
tahini
vagy
mogyoróvaj
100
g
datolyaszirup
1
kiskanál őrölt fahéj
1
kiskanál őrölt gyömbér
1/2
kiskanál őrölt szegfűszeg
30
g
kókuszreszelék
140
g
magkeverék
napraforgó, szezámmag,
fekete szezámmag
50
g
hajdina
100
g
nagyszemű zabpehely
Főzök
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Egy kisebb lábosban langyosítsd meg a magvajat és a szirupot, hogy lágyabb legyen. (Ne forrósítsd! Csak lágyuljon meg.) Keverd bele a fűszereket is.
Mehet bele a kókuszreszelék, a magok és a hajdina, zabpehely is.
Terítsd szét egy kibélelt tepsiben kb. 1 cm vastagon, és süsd 160 fokos sütőben légkeveréssel 20 percig.
Amikor kihűlt, számodra tetszetős méretű darabokra morzsolhatod.
Megjegyzések
A tápérték adatok egy adagra vonatkoznak.
Tápérték információ
Adag:
1
adag
Kalória:
381
kcal
Szénhidrát:
39
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
26
g
Rost:
6.9
g
Kipróbáltad?
Írd meg
, hogy ízlett!