Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A csicseriborsót áztasd be 3-12 órára, majd öblítsd le és hagyd fedetlenül (nedvesen, de nem víz alatt!) 12-36 óráig. (12 óránként öblítsd át.) Látni fogod, hogy a magocskák megduzzadnak és elkezd pici, hegyes csúcsuk nőni.
A csíráztatott csicseriborsót főzd puhára 25 perc alatt. A kesudiót is beáztathatod előre, én össze szoktam főzni a csicseriborsóval, mert így egyszerűbb.
Az epret tisztítsd meg, tedd hőálló tálba, és keverd össze a balzsamecettel. 180 fokon süsd 25 percet. (Pár szemet tegyél félre díszítésnek!)
Az alaphoz tedd aprítógépbe a datolyát és a zabpelyhet. Alaposan aprítsd össze őket, majd add hozzá a vizet, zümmöld össze, és a kissé ragacsos masszát nyomkodd szét egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es torta formában.
A krémhez tedd valamennyi hozzávalót egy turmixgépbe: sült eper, csicseriborsó, kesudió, citromlé, agávé szirup, citromhéj, darált lenmag, és dolgozd össze amíg krémes lesz. (Még langyos hozzávalókkal könnyebb dolgod lesz.)
A krémet simítsd a torta alapba, és tedd hűtőbe 4-12 órára.
Megjegyzések
* A lenmag egy kicsit szilárdítja a krémet, hogy szebben szeletelhető legyen. Ha problémád van vele vagy nincs otthon, el s hagyhatod.További tippeket találsz feljebb, a blog bejegyzésben!