Go Back
+ servings
Mindenmentes epertorta (vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Mindenmentes epertorta (vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Mindenmentes epertorta egyszerű, teljes értékű hozzávalókból.
Előkészítés 1 day 12 hours
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 1 day 12 hours 30 minutes
Étel típusa desszert, torta
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 8 szelet
Energia tartalom 269 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A csicseriborsót áztasd be 3-12 órára, majd öblítsd le és hagyd fedetlenül (nedvesen, de nem víz alatt!) 12-36 óráig. (12 óránként öblítsd át.) Látni fogod, hogy a magocskák megduzzadnak és elkezd pici, hegyes csúcsuk nőni.
  • A csíráztatott csicseriborsót főzd puhára 25 perc alatt. A kesudiót is beáztathatod előre, én össze szoktam főzni a csicseriborsóval, mert így egyszerűbb.
  • Az epret tisztítsd meg, tedd hőálló tálba, és keverd össze a balzsamecettel. 180 fokon süsd 25 percet. (Pár szemet tegyél félre díszítésnek!)
  • Az alaphoz tedd aprítógépbe a datolyát és a zabpelyhet. Alaposan aprítsd össze őket, majd add hozzá a vizet, zümmöld össze, és a kissé ragacsos masszát nyomkodd szét egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es torta formában.
  • A krémhez tedd valamennyi hozzávalót egy turmixgépbe: sült eper, csicseriborsó, kesudió, citromlé, agávé szirup, citromhéj, darált lenmag, és dolgozd össze amíg krémes lesz. (Még langyos hozzávalókkal könnyebb dolgod lesz.)
  • A krémet simítsd a torta alapba, és tedd hűtőbe 4-12 órára.

Megjegyzések

* A lenmag egy kicsit szilárdítja a krémet, hogy szebben szeletelhető legyen. Ha problémád van vele vagy nincs otthon, el s hagyhatod.
További tippeket találsz feljebb, a blog bejegyzésben!

Tápérték információ

Adag: 1 szeletKalória: 269kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 9.3gZsír: 9.6gRost: 7gCukor: 15g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!