Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Az édesburgonyát (héjastul, egészben) tedd be a sütőbe és 200 fokon süsd kb. 30 percet.
Amikor kihűlt, húzd le a héját és tedd aprító gépbe a kesuvajjal, kakaóporral, datolyasziruppal együtt, majd turmixold krémesre. Igazából ez így már kész is, én még lazítottam egy kis csicserihabbal, de ez nem "kötelező" elem, ha nincs otthon csicserilé, vagy nincs kedved többet dolgozni vele, nem kell. :)
A csicserilevet a borkősavval gépi habverővel verd kemény habbá, majd forgasd bele a csokikrémbe.
Kész! Kanalazd poharakba, díszítheted kakaóbab darabokkal, vagy piros bogyós gyümölcsökkel is.
Megjegyzések
* Én holland kakaóport használok, ez feldolgozottabb, a nyers kakaópor lenne az abszolút TÉNÉ megoldás. Mindkettő finom, mi ezt szeretjük - szerintem nem ezen múlik az étrendünk teljes értékűsége. :)** A datolyaszirup, amit itt belinkeltem, valóban TÉNÉ, mert datolyából és vízből készül, nem datolyaléből. Persze ugyanígy magadnak is elkészítheted, de használhatsz helyette királydatolyát is, vagy beáztatott datolyát, ha szárazabb volt.