Go Back
+ servings
Bolti növényi tejföl házilag (vegán) |mindenmentes.hu

Növényi tejföl házilag (szójamentes, vegán)

Szerző: Andrási Nóra
A kis zöld dobozos bolti növényi tejföl házilag könnyen elkészíthető, táplálóbb, zsírszegényebb és sokkal olcsóbb változata.
Előkészítés 1 day
Főzési idő 40 minutes
Össz. idő 1 day 40 minutes
Étel típusa növényi tejföl
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 1.1 l
Energia tartalom 180 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Áztasd be a babot legalább 12 órára.
  • Öblítsd le és tedd növényi tejfőző automatába a kókuszzsírral, sóval együtt, és tölts fel vízzel a MIN jelzésig (kb. 1,1 liter). Indítsd el a növényi tej száraz magból/gabonából programot.
  • Amikor lejárt, hagyd kihűlni, és amikor már kéz meleg, tedd bele a krémsajt és gyúrtsajt kultúrát. Indítsd el a "juice" programot, ezzel alaposan összekeveredik az alap a kultúrával.
  • Öntsd a leendő tejfölt a fermentáló készülék fém edényébe, és indítsd el a rizsbor programot 12 órára, a végére kapcsold be a hűtést.
  • Frissen, a fermentálóból kivéve is isteni, de jót tesz neki még pár óra a hűtőben.

Megjegyzések

Ha azt szeretnéd, hogy a házi tejfölödben is úgy megálljon a kanál, mint a boltiban, használj 250g kókuszzsírt.
Egy pohár tejföl anyagköltsége 85 Ft (bio babbal számolva).

Tápérték információ

Adag: 100mlKalória: 180kcalSzénhidrát: 4.4gFehérje: 1.7gZsír: 18gRost: 1.1g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!