Go Back
+ servings
Lusta hagymás pogácsa (gluténmentes, vegán) |mindenmentes.hu

Lusta hagymás pogácsa (gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Gluténmentes, vegán pogácsa miniális zsiradékkal vagy akár olajmentesen, ami másnap is finom, szaftos marad!
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 25 minutes
Össz. idő 45 minutes
Étel típusa pogácsa, útravaló
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 20 db
Energia tartalom 48 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A vöröshagymát, fokhagymát, aszalt paradicsomot vágd apróra és pirítsd meg a kókuszzsíron. Olajmentes változatért a hagymákat süsd meg sütőben: a vöröshagymát félbe vágva, a fokhagymát héjában, 200 fokon, amíg a vöröshagyma széle megpirul (kb. 25-30 perc).
  • A liszteket, sót, bambuszrostot keverd össze egy tálban és forgasd bele a megpirult hagyma keveréket is.
  • A vízben keverd el az élesztőt, majd pár perc múlva a darált lenmagot, bolhafűmaghéjat, és azonnal öntsd hozzá a lisztekhez, alaposan keverd össze.
  • Fél órát hagyd kelni, majd nyújts ki és szaggass belőle agy pogácsákat vagy kanállal szagass gombócokat és vizes kézzel formázd őket. :)
  • Légkeveréssel 180 fokon, vagy alul-felül sütéssel 200 fokon süsd őket 20-25 percig, amíg kezdenek megpirulni.

Megjegyzések

* Én alig sózom, sokszor só nélkül eszünk - ha ennél jobban sózod az ételeidet, tegyél egy egész kávéskanállal!

Tápérték információ

Adag: 1dbKalória: 48kcalSzénhidrát: 8.7gFehérje: 1.5gZsír: 1gRost: 1.1g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!