Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A babot előző éjjel áztasd be. Másnap öblítsd le, és főzd puhára.
A fokhagymát, aszalt paradicsomot, sárgarépát, gyökeret, céklát, kelkáposztát is vágd kockákra/csíkokra és tedd egy jó nagy (5 literes) leveses fazékba.
Öntsd a lábosba a főtt babot is, a főzőlével együtt. Tedd a tetejére a spenótot és a félbe vágott cukkinit.
Öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi (nekem mindig színültig tele a fazék), forrald fel, majd csavard le a tűzhelyet kis fokozatra, és elfedve hagyd főni, amíg minden megpuhul. (Min. fél óra, de lehet több is.)
Vegyél elő egy turmixgépet, és tedd bele a főtt cukkinit, a citrom gyümölcshúsát és egy kis körömnyi darabot a héjából is, a kurkumát, és ha szeretnéd, a folyékony füstöt is. Turmixold össze alaposan és keverd bele a még forró levesbe.
Kész! Frissen is isteni, de másnapra még finomabb. :) Mi a tányérban szoktuk még ízesíteni egy kis tamari szósszal.