Go Back
+ servings

Hajdinás lepény káposztával (gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Mindössze 3 hozzávaló és 5 perc előkészület után sülhetnek is ezek a gluténmentes és vegán káposztás lepények! Magukban vagy kiadós leves mellé is isteniek.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 35 minutes
Étel típusa lepény, palacsinta
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 10 db
Energia tartalom 126 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Előző este (de legalább 2 órára) áztasd be a hajdinát és a lencsét. (Lehet egy edényben.)
  • Másnap szűrd le, és tedd turmixgépbe a darált lenmaggal, kurkumával, sóval együtt. Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, és turmixold simára.
  • A káposzta leveleket vág csíkokra,és turmixold bele a tésztába.
  • Én 22 cm-es serpenyőben, 3 evőkanálnyi adagokból sütöm a lepényeket: a kanállal terítem szét a tésztát. Minden lepény előtt átkenem egy ecsettel egy kis olajjal a serpenyőt, de sütőben is süthetőek, ha olajmentesen eszel.

Megjegyzések

Az összeturmixolt tésztát elteheted 1-2 napra a hűtőbe, és sütheted frissen, sőt, a kész lepényt is elteheted két tányér között a hűtőbe: másnap is finom, de frissen az igazi. Ha vékonyabbra sütöd, a lepények tekerhetőek is, így pl. wrapnak is használhatod. Sütheted kicsire, nagyra, babakézbe való vagy tekerhető méretre is.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 126kcalSzénhidrát: 24gFehérje: 5.6gZsír: 1.6gRost: 5.1g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!