1kis ágacska kakukkfűvagy 1 tk szárított és morzsolt
1bő tk csomborborsikafű
A saláta improvizatívde ezek biztos, hogy szeretnek benne lenni:
Kb 10 dkg salátakeverék
Kb 5 dkg lilakáposzta vékony csíkokra vágva
1narancs “filézve”kockázva
Fél gránátalma magja
Maréknyi magtökmag, napraforgómag, szezámmag - a sütőtök magja is használható
Még olívaolajha igényli
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A marinádhoz a zöldségeket a lehető legapróbbra vágom, a szószt egy zárható dobozban készítem el. A sütőtököt mosom, kimagozom, hámozom, apró kockákra vágom, és a marinádba forgatom, összerázom, és legalább fél napig hagyom őket barátkozni.
Összeállítom a salátát, beleforgatom a marinált sütőtököt. A magokat serpenyőben megpirítom (ha a sütőtöknek is volt magja, azt érdemes megsütni), és a salátára szórom.