Go Back
+ servings
Tavaszváró marinált sütőtökös saláta #gluénmentes #vegán |mindenmentes.hu

Tavaszváró marinált sütőtökös saláta

Szerző: Dénes Dóra / Édes pofa blog
Nyers télbúcsúztató saláta sütőtökkel, citrussal, magokkal, belülről melegítő fűszerekkel.
Előkészítés 12 hours
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 12 hours 20 minutes
Étel típusa saláta
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 adag

Hozzávalók
 

  • Kb 40 dekás darab sütőtök

  • A marinádhoz:
  • 1 nagyobb narancs facsart leve
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy almaecet
  • 1 fokhagyma
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • Körömnyi gyömbér
  • Pár csepp citrom
  • 1-2 tk xilit vagy eritrit
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj ha épp kéznél van
  • 2-4 levél szárított zsálya vagy 1 bő tk morzsolt
  • 1 kis ágacska kakukkfű vagy 1 tk szárított és morzsolt
  • 1 bő tk csombor borsikafű

  • A saláta improvizatív
    de ezek biztos, hogy szeretnek benne lenni:
  • Kb 10 dkg salátakeverék
  • Kb 5 dkg lilakáposzta vékony csíkokra vágva
  • 1 narancs “filézve” kockázva
  • Fél gránátalma magja
  • Maréknyi mag tökmag, napraforgómag, szezámmag - a sütőtök magja is használható
  • Még olívaolaj ha igényli

Elkészítés
 

  • A marinádhoz a zöldségeket a lehető legapróbbra vágom, a szószt egy zárható dobozban készítem el. A sütőtököt mosom, kimagozom, hámozom, apró kockákra vágom, és a marinádba forgatom, összerázom, és legalább fél napig hagyom őket barátkozni.
  • Összeállítom a salátát, beleforgatom a marinált sütőtököt. A magokat serpenyőben megpirítom (ha a sütőtöknek is volt magja, azt érdemes megsütni), és a salátára szórom.

Tápérték információ

Adag: 1 adagSzénhidrát: 30g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!