Go Back
+ servings
Veán töltött cukkini + Mit eszik a vega gyerek? könyvajánló |mindenmentes.hu

Vegán töltött cukkini + Mit eszik a vega gyerek? könyvajánló

Szerző: Mindenmentes Nóri
A nyári kert ízei tálalva: vegán töltött cukkini gluténmentesen.
Előkészítés 30 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 1 hour
Étel típusa ebéd, töltött zöldség
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 személyre

Hozzávalók
 

  • 4 kisebb cukkini
  • 4 közepes paradicsom felkockázva
  • 3 zöldpaprika felkockázva
  • 2 szál újhagyma karikára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 130 g hántolt köles
  • 150 ml növényi joghurt bolti is jó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. gluténmentes sörélesztőpehely
  • 1 ek. friss apróra vágott kapor
  • késhegynyi őrölt tarka bors
  • 2,5 tk.

Elkészítés
 

  • A cukkiniket hosszában vágd ketté, és vájd ki a magos belsejét.
  • Egy kisebb tálban keverd össze a joghurtot a kaporral, sörélesztőpehellyel, 1/2 tk. sóval és tedd félre.
  • A kölest alaposan mosd át és főzd puhára 15-20 perc alatt másfélszeres mennyiségű sós vízben.
  • Egy nagyobb serpenyőben melegíts egy evőkanál olívaolajat dinszteld rajta az újhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a fokhagymát, zöldpaprikát, és kevergesd 5 percig. Mehet bele a paradicsom is, 1 tk. só, kevés bors. Főzd még 10 percig.
  • Keverd bele a főtt kölest a lecsóba, és tedd félre pár percre, hogy kicsit hűljön, majd kanalazd a cukkinik belsejébe.A sütőt melegítd elő 180 fokra.
  • Kanalazd a joghurtos szószt a cukkinikre, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Önts kb. fél deci vizet a tepsibe, és alufóliával letakarva süsd 15 percig, majd fólia nélkül újabb 10 percig, amíg egy kicsit megpirul.

Tápérték információ

Adag: 1 adagSzénhidrát: 50g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!