Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A kesuvajnak nagyobb adag (kb. 200g) kesudióval láss hozzá. Pörköld a kesudiót 160 fokos, légkeveréses sütőben, amíg aranybarna lesz (kb. 20 perc). Néha rázogasd meg.
Tedd a kesudiót aprítógépbe, és aprítsd kis pihenővel kb. 2x15 percig, amíg sűrűn krémes lesz. Először lisztszerű őrleményt kapsz majd, ami szépen lassan nagyobb szemcsékké áll össze, az utolsó előtti fázis egy nagy gombóc, ami után krémes kesuvajat kapsz.
Botmixerrel turmixold össze a magozott meggyet, kesuvajat, kevés vaníliát. (A meggy eresztett kb. 0,5 dl levet is, ennyi folyadék kellett is a turmixoláshoz.)
Oszd szét jégkrém formákba, és tedd éjszakára a mélyhűtőbe.