Go Back
+ servings
Meggyes jégkrém kesuvajjal, vaníliával (cukormentes, vegán) + Sencor SHB 5501CH botmixer termékteszt

Meggyes jégkrém kesuvajjal, vaníliával (cukormentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Cukormentes, vegán házi jégkrém meggyel, kesuvajjal és egy csipet vaníliával.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 50 minutes
Étel típusa jégkrém
Mentesség cukormentes, vegán
Adagok száma 6 db
Energia tartalom 97 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A kesuvajnak nagyobb adag (kb. 200g) kesudióval láss hozzá. Pörköld a kesudiót 160 fokos, légkeveréses sütőben, amíg aranybarna lesz (kb. 20 perc). Néha rázogasd meg.
  • Tedd a kesudiót aprítógépbe, és aprítsd kis pihenővel kb. 2x15 percig, amíg sűrűn krémes lesz. Először lisztszerű őrleményt kapsz majd, ami szépen lassan nagyobb szemcsékké áll össze, az utolsó előtti fázis egy nagy gombóc, ami után krémes kesuvajat kapsz.
  • Botmixerrel turmixold össze a magozott meggyet, kesuvajat, kevés vaníliát. (A meggy eresztett kb. 0,5 dl levet is, ennyi folyadék kellett is a turmixoláshoz.)
  • Oszd szét jégkrém formákba, és tedd éjszakára a mélyhűtőbe.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 97kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 1.9gZsír: 6g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!