Go Back
+ servings
Vegán töltött tojás |mindenmentes.hu

Töltött tojás, tojás nélkül (vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Vegán töltött tojás - igen, tojás nélkül! A hagyományos tojásétel tojásmentes változata.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa előétel
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 6 db
Energia tartalom 80 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A növényi tejet főzd fel az agar-agar porral: közben néhányszor keverd át kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. Tedd félre hűlni, majd amikor már majdnem kézmeleg, keverd bele a fekete sót és öntsd a tojásformákba, tedd a hűtőbe (3-4 órára legalább, én egy éjszakára hagytam).
  • A tojáskrémhez valamennyi hozzávalót tedd aprítógépbe, és alaposa turmixold össze. (A szódabikarbónát és a citromlevet egymástól távol tedd az aprítóba, hogy turmixolás közben találkozzanak csak - kicsit habosítja a tojás krémet.)
  • A krémet töltsd a tojásfehérjékbe: kiskanállal kis krátereket is készíthetsz, hogy olyanok legyenek, mint az igazi tojásfehérjék - én a krémet csak a fehérjék tetejére halmoztam.
  • Kész! Díszítsd, tálald,és tréfáld meg a vendégeidet. :)

Megjegyzések

* Használhatsz 60g száraz csicseriborsót is - előző éjjel áztasd be, majd másnap főzd puhára.
Ha konzervet használsz, a csicserilevet feltétlenül tedd el későbbre, akár fagyaszthatod is - itt találod a csicserileves receptjeimet.

Tápérték információ

Adag: 1dbKalória: 80kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 2gZsír: 5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!