Go Back
+ servings
Vegán omlett muffin #tojásmentes gluténmentes #vegán |mindenmentes.hu

Vegán omlett muffin

Szerző: Mindenmentes Nóri
Könnyed, szellős vegán omlett muffin fokhagymás spenóttal, aszalt paradicsommal: előre elkészíthető, nem csak Húsvét reggelire!
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 15 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa sós muffin
Mentesség gluténmentes, tojásmentes, vegán
Adagok száma 12 db
Energia tartalom 48 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A spenótot tedd gyöngyözve forró vízbe pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  • A kókuszzsíron futtasd meg az apóra vágott fokhagymát, majd dobd rá a spenótot, keverd jól át, és borsozd ízlés szerint.
  • Vágd apró kockákra az aszalt paradicsomokat és keverd össze a spenóttal.
  • Add a csicseriléhez a csipet borkősavat, majd robotgéppel verd kemény habbá.
  • Egy tálban keverd össze a csicserilisztet, fekete sót, kurkumát, szódabikarbónát, majd mehet bele a víz is, végül forgasd bele a felvert csicserilevet. Ezt a masszát összedolgozhatod robotgéppel is.
  • Keverd bele a "tésztába" a zöldségeket is, majd oszd szét a muffinformákban: 1 púpos evőkanálnyi jut mindegyik mélyedésbe.
  • Süsd 180 fokon alul-felül sütéssel 15 percig.

Megjegyzések

* Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott, leöblített csicseriborsó főzőleve. Ha marad feleslegben, érdemes jégkockatartóban lefagyasztani, így mindig annyit tudsz kivenni, amennyi éppen kell.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 48kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 2.6gZsír: 2g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!