Go Back
+ servings
Levendulás, citromos gluténmentes keksz (IR-barát, vegán) |mindenmentes.hu

Levendulás, citromos gluténmentes keksz (IR-barát, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Pecsételhető gluténmentes keksz különleges, levendulás ízben: délutáni kikapcsolódáshoz. IR-barát, vegán recept eritrittel.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 25 minutes
Étel típusa keksz
Mentesség gluténmentes, inzulinrezisztencia / PCOS barát, vegán
Adagok száma 20 db
Energia tartalom 40 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A eritritet kávédarálóba daráld össze a levendula virággal. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • A szilárd hozzávalókat (köles liszt, tápióka keményítő, levendulás eritrit, citromhéj, só) keverd össze egy tálban.
  • Öntsd hozzá a folyékony hozzávalókat: kókuszzsír, agávé szirup, víz.
  • Dolgozd össze alaposan és tedd félre pihenni pár percre.
  • Gyúrma álagú, puha, zsíros tapintású tésztát kell kapnod. Ha túl lágy,akkor egy kis köles liszt ha túl kemény, morzsálódós, akkor pár csepp víz segíthet.
  • Nyújtsd ki kb. 3 mm vastagra, és szaggass belőle tetszőleges formákat. Bár a tészta könnyen nyújtható, és szilikon lapon, sütőpapír alatt nyújtom: így biztosan nem ragad oda, ahova nem kellene, és kevesebbet kell mosogatnom. A sütőpapírt átteszem a tepsibe.
  • Süsd a kekszeket 180 fokon kb. 5-6 percig, amíg aranybarnák lesznek.

Megjegyzések

* Helyettesítheted nyírfacukorral, így a szénhidrát-tartalom 7g CH/keksz lesz. Haználhatsz steviát is, ezzel omlósabb lesz a keksz: 1/4 kk. stevia por kell, és csak 1 ek. víz!
** Csak jó minőségű levendula virágot használj (gyógyszerkönyvi minőségű, Herbária).
*** Az agávé szirup azért kell, hogy sütés közben megbarnuljanak a kekszek - helyettesítheted vízzel is, de akkor világosak maradnak a kekszek.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 40kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 0.5gZsír: 2g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!