Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánk formát kend át olívaolajjal.
Párold meg az almakockákat (1 ek. vízzel a tűzhelyen vagy 2 perc a mikróban).
Egy keverőtálban mérd össze a szilárd hozzávalókat: lisztek, szódabikarbóna, só.
Tedd turmixgépbe a folyékony hozzávalókat: párolt alma, növényi tej, olívaolaj, citromlé, vanília kivonat, stevia por, turmixold össze alaposan.
A folyékony keveréket öntsd a szilárdakhoz a tálba, és keverd simára. Próbálj gyors mozdulatokkal dolgozni, mert a tészta azonnal elkezd felpuffadni a citromlé és szodabikarbóna egymásra találásától, és sok kevergetéssel kiűznéd a bubikat.
Oszd szét a tésztát a formákban úgy, hogy kb. fél centivel a perem alá érjen. Süsd 180 fokon 12-15 percig. Az utolsó percekben már gyorsan barnul, érdemes rajta tartanod a szemed.
Megjegyzések
Ahogy a klasszikus fánk, úgy ez is frissen az igazi! Zárt dobozban tartva még másnap is finom puha, de egyre inkább kiérződik a lisztek íze.*2g /100 ml szénhidrát-tartalommal számoltam.**A recept olaj nélkül is működik, de úgy annyira nem zsíros: fánk helyett inkább piskóta-élményt ad.