Go Back
+ servings
Gluténmentes fánk mindenmentesen (élesztőmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Gluténmentes fánk sütőben sütve (élesztőmentes, vegán, IR-barát)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Gluténmentes fánk mindenmentesen: cukor-, tejtermék-, tojás-, élesztőmentes, inzulinrezisztencia és vegán étrendbe illeszthető.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 15 minutes
Össz. idő 35 minutes
Étel típusa desszert
Mentesség élesztőmentes, gluténmentes, IR-barát, vegán
Adagok száma 12 db
Energia tartalom 100 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánk formát kend át olívaolajjal.
  • Párold meg az almakockákat (1 ek. vízzel a tűzhelyen vagy 2 perc a mikróban).
  • Egy keverőtálban mérd össze a szilárd hozzávalókat: lisztek, szódabikarbóna, só.
  • Tedd turmixgépbe a folyékony hozzávalókat: párolt alma, növényi tej, olívaolaj, citromlé, vanília kivonat, stevia por, turmixold össze alaposan.
  • A folyékony keveréket öntsd a szilárdakhoz a tálba, és keverd simára. Próbálj gyors mozdulatokkal dolgozni, mert a tészta azonnal elkezd felpuffadni a citromlé és szodabikarbóna egymásra találásától, és sok kevergetéssel kiűznéd a bubikat.
  • Oszd szét a tésztát a formákban úgy, hogy kb. fél centivel a perem alá érjen. Süsd 180 fokon 12-15 percig. Az utolsó percekben már gyorsan barnul, érdemes rajta tartanod a szemed.

Megjegyzések

Ahogy a klasszikus fánk, úgy ez is frissen az igazi! Zárt dobozban tartva még másnap is finom puha, de egyre inkább kiérződik a lisztek íze.
*2g /100 ml szénhidrát-tartalommal számoltam.
**A recept olaj nélkül is működik, de úgy annyira nem zsíros: fánk helyett inkább piskóta-élményt ad.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 100kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 2.7gZsír: 4g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!