Go Back
+ servings
Gluténmentes kakaós csiga - IR-barát, vegán recept |mindenmentes.hu

Gluténmentes kakaós csiga (IR-barát, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Gluténmentes kakaós csiga inzulinrezisztencia diétába illeszthető lisztekből: cukormentes, tejmentes, vegán recept.
Előkészítés 50 minutes
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 1 hour 10 minutes
Étel típusa péksütemény, süteméy
Mentesség gluténmentes, IR-barát, vegán
Adagok száma 20 db
Energia tartalom 66 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A lenmagot daráld le és pár evőkanál vízzel összekeverve készíts belőle "lenmag-tojást": kézi habverővel kevergesd, amíg zselés, tojásfehérje-szerű állaga lesz.
  • A langyos vízben keverd el az élesztőt és tedd félre.
  • Mérd a liszteket egy nagyobb keverőtálba: a földi mandula liszttel kezd, mert ez mindig csomós egy kicsit, ezeket lapítsd szét egy kanállal. Aztán mehet bele a többi liszt és a só.
  • Az élesztős vízben keverd el az útifű maghéjat és az olívaolajat.
  • A folyékony keveréket öntsd a lisztere, add hozzá a lenmag-tojást is és dolgozd össze a tésztát. Letakarva tedd félre kelni kb. 30 percre.
  • A töltelékhez a kakaóport és az eritritet keverd el annyi olvasztott kókuszzsírral, hogy jól kenhető masszát kapj.
  • A tésztát két részletben nyújtsd ki és kend meg a töltelékkel: az egyik oldalán egészen a széléig, majd erről az oldalról tekerd fel. Érdemes fólián vagy szilikon sütőlapon nyújtani, mert azzal könnyebb lesz feltekerni!
  • Vágj kb. 1 centi széles csigákat, tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és letakarva hagyd kelni, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra.
  • Süsd a csigákat 180 fokon alul-felül sütéssel 20 percig.

Megjegyzések

Kihűlés után le kell takarni, hogy ne száradjon ki, így viszont 3-4 napig is finom.

Tápérték információ

Adag: 1dbKalória: 66kcalSzénhidrát: 6.5gFehérje: 1gZsír: 6.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!