Go Back
+ servings
Szupercsoki - nyers vegán csokoládé inkabogyóval és puffasztott vadrizzsel

Szupercsoki - nyers, vegán csokoládé inkabogyóval és puffasztott vadrizzsel

Szerző: Mindenmentes Nóri
Nyers, vegán csokoládé házilag - egészen más, mint a hagyományos csokoládé. Gyümölcsösen savanykás, egészséges nasi, házilag, akár ajándékba is!
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 15 minutes
Étel típusa desszert, nyers édesség
Mentesség cukormentes, gluténmentes, nyers, vegán
Adagok száma 180 g
Energia tartalom 560 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A puffasztott vadrizshez fújj egy kis olajsprayt egy tapadásmentes serpenyőbe, és pattogtasd ki a vadrizs szemeket. Miközben kevergeted, szórj rá egy pici csipet sót. (Onnan tudod, hogy kész van, hogy egyre ritkábban pattognak már a szemek.)
  • Az inka bogyókat én 2-3 kisebb darabra vágtam, hogy jobban el tudjam oszlatni a csokoládéban.
  • Gőz felett olvaszd meg a kakaóvajat: vigyázz, hogy ne hevítsd túl - amikor már kb. 3/4 része megolvadt, leveheted a gőzről, és kevergetés közben az egész meg fog olvadni.
  • A kakaó és lucuma port kézi habverővel keverd bele a kakaóvajba, majd mehet bele az agávé szirup is.
  • Forgasd bele a bogyók és a vadrizs 2/3 részét, majd öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába (én egy feles méretű püspökkenyér formát használtam), és szórd meg a maradék bogyóval és rizzsel.
  • Hagyd pár órát, hogy teljesen megszilárduljon és szeletelheted is!

Tápérték információ

Adag: 100gKalória: 560kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 9gZsír: 37g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!