Go Back
+ servings

Lencse vagdalt zellerrel, dióval

Szerző: Mindenmentes Nóri
Lencse vagdalt izgalmas, zelleres, diós, citrusos ízvilággal.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 40 minutes
Össz. idő 1 hour
Étel típusa főzelék feltét, vagy felvágott helyett
Mentesség gluténmentes, inzulinrezisztenci barát, vegán
Adagok száma 10 szelet / 20 cm-es püspökkenyér forma
Energia tartalom 127 kcal

Hozzávalók
 

  • 125 g lencse
  • 100 g dió
  • 1/2 zellergumó kb. 170g
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 kezeletlen héjú citrom héja leve
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. lenmag frissen darálva
  • 2 ek. kukorica- vagy barna rizs dara
  • 1 kk.
  • jó adag frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
 

  • A lencsét áztasd be előző éjjel, majd öblítsd le és egy késhegynyi szódabikarbónás vízben főzd puhára.
  • A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  • A hagymát vágd apróra, majd süsd üvegesre egy kevés kókuszzsíron.
  • Tisztítsd meg a zellert, répát majd aprítógépben zümmöld apróra és add a vöröshagymához. Sózd, borsozd, párold puhára.
  • Tedd az aprítógépbe a lencse egyharmad részét, és az összes többi hozzávalót: a pirított zöldségeket, a diót, a citrom héját, levét, sót, borsot, a lenmagból pár evőkanál vízzel készített lenmag-tojást és kukorica/barna rizs darát. Turmixold krémesre. Ebbe a masszába pár pulzálással forgasd bele a maradék lencsét.
  • Simítsd sütőpapírral kibélelt formába, és süsd 180 fokon, légkeveréssel, 40 percig.

Tápérték információ

Adag: 1 szeletKalória: 127kcalSzénhidrát: 12.5gFehérje: 5gZsír: 7.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!