Go Back
+ servings
Vegán pecsenyezsír ízű kence (olajmentes) | mindenmentes.hu

Vegán pecsenyezsír ízű kence (olajmentes)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Pecsenyezsír ízű kence olajmentesen, három hozzávalóval: nem varázslat. Gluténmentes, vegán recept.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 50 minutes
Össz. idő 1 hour
Étel típusa kence, szendvicskrém
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 személyre
Energia tartalom 86 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A babot előző este áztasd be, majd másnap öblítsd le és főzd puhára (kb. 40-50 perc).
  • Szedd le a hagyma héját, vágd félbe és süsd sütőben, 200 fokon, amíg szépen megpirul a széle. (Kb. 40-50 perc.)*
  • Tedd aprítógépbe a leszűrt, főtt babot, a sült hagymát, a folyékony füstöt és a sót. Turmixold krémesre. Kész!

Megjegyzések

* Ha nem érsz rá sütőben sütni, megpiríthatod serpenyőben is. Olaj helyett tehetsz alá pár evőkanál zöldségalaplevet vagy vizet - így nem fog annyira szépen megpirulni, mint a sütőben, de hamarabb kész lesz. Kompromisszumos megoldás, ha nem fontos, hogy zéró zsír legyen benne, ha teszel a hagyma alá a serpenyőbe icipici kókuszzsírt vagy olívaolajat, hogy jobban megpiruljon a hagyma.

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 86kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 6gZsír: 0.2gRost: 4.2g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!