Go Back
+ servings
Növényi joghurt házi növényi tejből, joghurtkultúrával

Növényi joghurt házi növényi tejből, joghurt kultúrával

Szerző: Mindenmentes Nóri
Tejmentes, vegán növényi joghurt házilag készült növényi tejből
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 12 hours
Össz. idő 12 hours 20 minutes
Étel típusa házi finomság
Mentesség tejmentes, vegán
Adagok száma 7 1,3L / 7 pohár
Energia tartalom 46 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Tedd a növényi tejkészítő automatába a tej hozzávalóit (köles, kesudió, só, agar), töltsd fel vízzel a MIN jelzésig és indítsd el a gabonatej/száraz programot. (kb. 40 perc)
  • Várd meg, amíg a joghurt alap 42 fokosra hűl. (Konyhai hőmérőt használtam hozzá.) Tedd bele a kultúrát is, és indítsd el a készüléken a "juice" - pár perces turmixoló programot.
  • Öntsd szét a joghurtos üvegekbe és tedd a joghurt készítőbe 8-10-12 órára. Én nem éreztem jelentős különbséget, de idővel egyre "joghurtosabb" lesz.
  • Ha elkészült, tedd be a hűtőbe és pár óra múlva fogyasztásra kész!

Megjegyzések

Az én növényi tejkészítőm 1,3 L-es. Ha ettől eltérő térfogatú készüléket használsz, használj arányosan több vagy kevesebb hozzávalót!
* Az agar-agar porra csak akkor van szükséged, ha szilárdabb, kanálon megálló joghurtra vágysz, mint a kanalas fotón. (További info fent, a kisokosban.)
** A kapszula tartalmát négyfelé osztottam, a másik 3 részt alufóliába csomagolva a fagyasztóban tartom. (Lezárt a dobozban, a többi kapszulával.)
***Az agavé szirup azért szükséges, hogy a benne lévő cukrok tápanyagot adjanak az erjesztést végző baktériumoknak.
A kész joghurt hűtőben egy hétig biztosan eláll, tovább nem próbáltam.

Tápérték információ

Adag: 100gKalória: 46kcalSzénhidrát: 4.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!