Go Back
+ servings
Eper chutney chiával: fűszeres, édeskés-savanykás indiai szósz vagy mártogatós cukor és hosszas főzés nélkül! (#gluténmentes, #vegán #recept)

Eper chia chutney / csatni - cukormentes

Szerző: Mindenmentes Nóri
Eper chutney chiával: fűszeres, édeskés-savanykás indiai szósz vagy mártogatós cukor és hosszas főzés nélkül.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 15 minutes
Étel típusa ebéd, mártogatós, szósz, vacsora
Mentesség gluténmentes, indiai, vegán
Adagok száma 6 adag, vagy 2 kis üveg
Energia tartalom 400 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és felezd el az eperszemeket. A lime héját vágd le és kockázd fel a gyümölcsöt. Tedd ezeket aprítógépbe és pár pulzálással aprítsd darabosra.
  • Tedd egy kis lábosba a gyümölcsöket az összes fűszerrel. Önts hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje az eperdarabokat.
  • Közepes hőfokon kezdd el melegíteni. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről és keverd bele a chia magot. Kóstold meg, és ízlésed szerint igazíts a fűszerezésen, vagy édesíst még egy késhegynyi stevia porral.
  • Töltsd előzőleg sterilizált befőttes üvegekbe vagy csatos üvegben tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra a chia magoktól szép zselés és sűrű lesz.

Tápérték információ

Kalória: 400kcalSzénhidrát: 64g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!