Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánk formát kend át olívaolajjal.
Párold meg az almakockákat (1 ek. vízzel a tűzhelyen vagy 2 perc a mikróban).
Egy keverőtálban mérd össze a szilárd hozzávalókat: lisztek, szódabikarbóna, só.
Tedd turmixgépbe a folyékony hozzávalókat: párolt alma, növényi tej, olívaolaj, citromlé, vanília kivonat, stevia por, turmixold össze alaposan.
A folyékony keveréket öntsd a szilárdakhoz a tálba, és keverd simára. Próbálj gyors mozdulatokkal dolgozni, mert a tészta azonnal elkezd felpuffadni a citromlé és szodabikarbóna egymásra találásától, és sok kevergetéssel kiűznéd a bubikat.
Oszd szét a tésztát a formákban úgy, hogy kb. fél centivel a perem alá érjen. Süsd 180 fokon 12-15 percig. Az utolsó percekben már gyorsan barnul, érdemes rajta tartanod a szemed.
A liofilizált gyümölcsöket őröld porrá kávédarálóval vagy turmixgéppel és szitáld át.
A mázakhoz keverd össze a hozzávalókat külön-külön kis tálakban.
Amikor nagyjából kihűltek a fánkok, bőségesen kend körbe őket. Díszítheted pirított mogyoróval, aprított liofilizált gyümölcsökkel, kakaóbab törettel, stb.