Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Keverd el a (langyos!) vízben a sót és az útifűmaghéjat, és kevergesd addig, amíg zselés lesz (1-2 perc), majd tedd bele a kovászt is, alaposan keverd el.
Dolgozd bele a liszteket - én ehhez robotgépet használok (itt írtam a konyhagépeimről), de kézzel is enni fog nyilván, csak tovább tart.
Hagyd pihenni pár percet a tésztát, majd alaposan lisztezve (kicsit ragad) nyújtsd ki egy tepsiben.
Konyharuhával letakarva tedd langyos helyre (én a sütőbe teszem és felkapcsolom a világítást) 2 órára.
A 2 óra elteltével tegyél rá számodra szimpatikus feltéteket (pl. teljesértékűfölt, zöldségeket, apróra kockázott tofut), közben melegítsd elő a sütőt légkeveréssel (alsó-felső sütés nélkül!) 250 fokra.
Végül süsd 20 percig, vagy amíg a széle ilyen szép piros lesz. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Én házi malomban, frissen őrölt lisztekkel dolgozom, de a hozzávalókhoz linkeltem jó minőségű, kész liszteket.A tápérték adatok csak önmagában a tésztára vonatkoznak! Egy tepsiben 12 szeletre vágom, és 1 szelet adatait adtam meg.További tippekért olvasd el a "Gluténmentes kenyérlángos - használati utasítás" részben leírtakat!