Go Back
+ servings
Habos-babos kakaó (vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Habos-babos kakaó (vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Habos-babos kakaó - gyerekkori kedvencünk teljes értékű növényi alapanyagokból
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 45 minutes
Össz. idő 50 minutes
Étel típusa forró ital
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 6 csésze
Energia tartalom 146 kcal

Hozzávalók
 

  • 1,3 liter kakaóhoz:
  • 50 g 1/2 adagolópohár gyöngybab (száraz!)
  • 60 g 1 adagolópohár kesudió
  • 3 ek. 20g kakaópor
  • 120 g datolyaszirup vagy 8 szem medjool/király datolya

Elkészítés
 

  • A gyöngybabot áztasd be egy éjszakára, vagy legalább pár órára.
  • Tedd növényi tejfőző automatába a babot, a kesudiót és töltsd fel a MAX (1,3 liter) jelzésig. Indíts el egy gabonatej programot.
  • Amikor végzett, tedd az automatába a datolyaszirupot vagy datolyát (ha keményebb, kis időre áztasd be) és a kakaóport is. Kevertesd össze a juice programmal.
  • Kész is! (Nem szükséges szűrni.)

Megjegyzések

Tejfőző híján egy nagyteljesítményű turmixgéppel is neki lehet futni: fontos, hogy a babbal forrón turmixoljuk, és kicsit forraljuk is, hogy sűrűsödjön. Előfordulhat, hogy ebben az esetben szűrni is kell majd. (Ez a turmixtól függ.)
A megadott tápértékek egy csészére vonatkoznak.
A cukortartalom mind természetesen előforduló cukor.

Tápérték információ

Adag: 1 csésze (200ml)Kalória: 146kcalSzénhidrát: 25gFehérje: 4.8gZsír: 5gRost: 4gCukor: 14g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!