Go Back
+ servings
"Rántott hal" (TÉNÉ, vegán, gluténmentes) |mindenmentes.hu

Vegán rántott hal (TÉNÉ, gluténmentes)

Szerző: Andrási Nóra
Vegán rántott "hal" többféleképpen. Gluténmentes, teljes értékű növényi recept.
Előkészítés 12 hours
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 12 hours 20 minutes
Étel típusa főétel
Mentesség gluténmetes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 4 személyre
Energia tartalom 127 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A padlizsánt vágd 0,5-1 cm vastag szeletekre, a banánvirágokat csepegtesd le.
  • A páchoz a nori lapokat és a sót turmixold össze kb. 1,5 dl vízzel (vagy ha nincs turmixod tépegesd jó apróra a norit). Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd éjszakára tedd a hűtőbe.
  • A bundához keverd össze egy tálban a hajdinalisztet, csicseriborsó lisztet, fekete sót, kurkumát, majd adj hozzá annyi vizet, amennyivel sűrűn folyó masszát kapsz. (Ha túl híg, lefolyik a szeletekről, tegyél még bele pici lisztet, ha pedig túl sűrű, beleragad minden, akkor pici vizet.)
  • Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd tedd egy tepsibe, és süsd 200 fokon légkeveréssel 15-20 percig, amíg a széle pirulni kezd. (A padlizsán szeleteknek elég lehet 10-15 perc is, különösen, ha vékonyabbak, de a banánvirág-levél kupacoknak kell a 20 perc is.)

Megjegyzések

* A hal ízhez hozzátartozik a só, de ha egyébként sómentesen főzöl, akkor nyilván itt is kihagyhatod.
A bundába tehetsz egy-két ek. citromlevet, finomra vágott kaprot is.
Mártogatósnak tartár helyett kevés vízzel hígabbra kevert krémsajtot ajánlok hozzá.
A recept csak a "hal" hozzávalóit tartalmazza és a tápanyag info is eszerint készült.

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 127kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 7.6gZsír: 1.7gRost: 11g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!