Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A padlizsánt vágd 0,5-1 cm vastag szeletekre, a banánvirágokat csepegtesd le.
A páchoz a nori lapokat és a sót turmixold össze kb. 1,5 dl vízzel (vagy ha nincs turmixod tépegesd jó apróra a norit). Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd éjszakára tedd a hűtőbe.
A bundához keverd össze egy tálban a hajdinalisztet, csicseriborsó lisztet, fekete sót, kurkumát, majd adj hozzá annyi vizet, amennyivel sűrűn folyó masszát kapsz. (Ha túl híg, lefolyik a szeletekről, tegyél még bele pici lisztet, ha pedig túl sűrű, beleragad minden, akkor pici vizet.)
Forgasd meg benne a padlizsán szeleteket és a banánvirágokat, majd tedd egy tepsibe, és süsd 200 fokon légkeveréssel 15-20 percig, amíg a széle pirulni kezd. (A padlizsán szeleteknek elég lehet 10-15 perc is, különösen, ha vékonyabbak, de a banánvirág-levél kupacoknak kell a 20 perc is.)
Megjegyzések
* A hal ízhez hozzátartozik a só, de ha egyébként sómentesen főzöl, akkor nyilván itt is kihagyhatod.A bundába tehetsz egy-két ek. citromlevet, finomra vágott kaprot is.Mártogatósnak tartár helyett kevés vízzel hígabbra kevert krémsajtot ajánlok hozzá.A recept csak a "hal" hozzávalóit tartalmazza és a tápanyag info is eszerint készült.