Go Back
+ servings
Haltalanlé (vegán halászlé, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Haltalanlé (vegán halászlé, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Haltalanlé, avagy vegán halászlé - az ünnepi klasszikus teljes értékű, növényi alapú változata.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 40 minutes
Össz. idő 50 minutes
Étel típusa leves
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 6 tányér
Energia tartalom 40 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 nagyobb padlizsán kb. 450g
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 ek. sűrített paradicsom aldis tubusos
  • 1 ek. darált paprikakrém
  • 1/2 tk. füstölt paprika
  • 1 tk.
  • frissen őrölt bors
  • 1 nori alga lap

Elkészítés
 

  • A padlizsánt vágd kb. egy centi vastag szeletekre. A szeletek közepét vágd ki, így lesz halszelet alakjuk.
  • A kivágott padlizsán darabokat, és az összes többi hozzávalót (hagymák, paprika, paradicsom nagyobb darabokra vágva), tedd növényi tejfőző automatába, töltsd fel a MAX jelzésig (1,3 liter - hozzávalókkal együtt!) és indítsd el. Villanykancsó híján csak főzz mindent kb. 30-40 percig, és turmixold simára.
  • A padlizsán szeleteket süsd meg: serpenyőben vagy sütőben is lehet - sütőben egyszerűbb. Jó étvágyat! :)

Tápérték információ

Adag: 1tányérKalória: 40kcalSzénhidrát: 9.1gFehérje: 1.4gZsír: 0.34gRost: 3.9g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!