Go Back
+ servings
Nattó házilag, szójamentesen |mindenmentes.hu

Nattó házilag, szójamentesen

Szerző: Mindenmentes Nóri
Nattó kultúrával fermentált (szója)bab: a K2 vitamin és a nattokináz enzim gazdag növényi forrása.
Előkészítés 1 day
Főzési idő 3 hours
Össz. idő 1 day 3 hours
Étel típusa fermentált
Mentesség vegán
Adagok száma 200 g
Energia tartalom 40 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A (szója)babot öblítsd le és áztasd be egy éjszakára.
  • Másnap pároló betétben párold 3 óráig (az ujjaddal szétnyomható kell legyen). (Nem kell túlbonyolítani, nekem ilyen van.)
  • Ha kihűlt (max. 40 fokos lehet), keverj össze egy adag nattó kultúrát 30-50 ml vízzel, és egyenletesen oszlasd el a párolt babszemeken.
  • Terítsd szét a leendő nattót a fermentáló készülék lyukas tálcáin, tedd őket az inox tartályba, és indítsd el a nattó programot. Legalább 18 órát érleld, de inkább 20-at.
  • Egy éjszakát hagyd a hűtőben állni, hogy "összeérjenek az ízek", és kész!

Megjegyzések

Hűtőben zárt dobozban két hétig biztosan eláll, és fagyasztható is.
Heti legalább 2-3 alkalommal egy evőkanál nattó fogyasztása ajánlott.

Tápérték információ

Adag: 30gKalória: 40kcalSzénhidrát: 3.1gFehérje: 3.5gZsír: 1.8gRost: 1.2g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!