Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A (szója)babot öblítsd le és áztasd be egy éjszakára.
Másnap pároló betétben párold 3 óráig (az ujjaddal szétnyomható kell legyen). (Nem kell túlbonyolítani, nekem ilyen van.)
Ha kihűlt (max. 40 fokos lehet), keverj össze egy adag nattó kultúrát 30-50 ml vízzel, és egyenletesen oszlasd el a párolt babszemeken.
Terítsd szét a leendő nattót a fermentáló készülék lyukas tálcáin, tedd őket az inox tartályba, és indítsd el a nattó programot. Legalább 18 órát érleld, de inkább 20-at.
Egy éjszakát hagyd a hűtőben állni, hogy "összeérjenek az ízek", és kész!
Megjegyzések
Hűtőben zárt dobozban két hétig biztosan eláll, és fagyasztható is. Heti legalább 2-3 alkalommal egy evőkanál nattó fogyasztása ajánlott.