Go Back
+ servings
Korhely lencse (#gluténmentes, #vegán) |mindenmentes.hu

Korhely lencse (gluténmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Ez a korhely lencse egyszerű egytálétel, igazi téli fogás - akár a karácsonyi asztalra is, de a szilveszteri lencséhez is tökéletes!
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 50 minutes
Össz. idő 1 hour
Étel típusa egytálétel, főzelék, leves
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 adag
Energia tartalom 288 kcal

Hozzávalók
 

  • 500 g savanyított káposzta
  • 250 g lencse zöld, "sima"
  • 2 kisebb répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 kk. őrölt paprika*
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • ízlés szerint 1 kk.
  • 1/2 kk. folyékony füst*

Elkészítés
 

  • A lencsét áztasd be előző éjszakára.
  • A káposztát szűrd le és mosd át, ha nagyon sós lenne. (Ha nem nagyon sós, akkor nem kell.) Egy evőkanál kókuszzsíron pirítsd meg egy kicsit: csak elfő a leve, picit megpirul és kész is!
  • Egy evőkanál kókuszzsíron pirítsd meg az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üveges, dobd rá a paprikát, keverd meg és mehet rá az kockákra vágott répa, majd a lencse.
  • Tedd a lencséhez a káposztát is, engedd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fedd le és lassú tűzön főzd, amíg a lencse megpuhul. (Kb. 25 perc.)
  • A borsot, folyékony füstöt a végén add hozzá, keverd össze és kész!

Megjegyzések

*Ha nincs folyékony füstöd, használhatsz a sima őrölt paprika helyett füstölt paprikát. Ennek inkább "tábortűz", míg a folyékony füstnek "grill" íze van.

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 288kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 18gZsír: 7.7g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!